Varnice na relaciji Mask-Rogozin: Trambolina radi /video/

© AP Photo / Susan WalshDirektor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ni prvo uspešno lanisaranje letelice sa astronautima NASA sa američkog tla posle devet godina nije prošlo bez svojevrsnih varnica na relaciji Ilon Mask- Dmitrij Rogozin, čelnih ljudi „Spejs iksa“ i „Roskosmosa“. Ne krijući zadovoljstvo zbog uspeha, Mask nije mogao a da ne iskoristi proliku da odgovori na opasku Rogozina iz 2014. godine.

Novinare okupljene u Svemirskom centru „Kenedi“ interesovalo je, između ostalog, da li su Mask i NASA dobili ikakav komentar iz Rusije povodom lansiranja.

Direktor NASA Džejms Brajdenstajn odgovorio je da nije razgovarao lično sa Rogozinom ali da je video čestitiku u kojoj se ističe, kako je naveo, da je „to važan događaj za obe strane“ i da Rusi veruju u dalju saradnju.

​„Trambolina radi“, rekao je potom Mask, replicirajući Rogozinu koji je aprila 2014. godine, nakon što su SAD uvele sankcije protiv Rusije zbog Krima, rekao da bi Moskva mogla da prekine sa prebacivanjem američkih astronauta i poručio im da za te potrebe „počnu da koriste trambolinu“.

Raketa „Falkon 9“ lansirana je u 15.22 po lokalnom vremenu, a astronauti su u novoj kapsuli „Kru Dragon“, kojoj je to prvi let u orbitu sa ljudskom posadom. Poslednji put je sa Floride lansiran spejs-šatl sa astronautima Nase u julu 2011. Pilot te misije bio je Harli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala