Ukrajinska političarka: Bez ruskog tržišta nemoguće oživljavanje industrije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Vrhovne rade Ukrajine.
Zasedanje Vrhovne rade Ukrajine. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska industrija ne može dostići prethodni nivo bez tržišta Rusije i zemalja Zajednice nezavisnih država, saopštila je poslanica Vrhovne rade Ukrajine iz frakcije „Opozicona platforma – Za život“ Natalija Korolevska.

Ukrajinska političarka je kritikovala plan stimulisanja ekonomije za prevazilaženje posledica epidemije virusa korona, koji je odobrila ukrajinska vlada. Prema mišljenju Korolevske, taj program nije u stanju da oživi industriju.

„Ta takozvana strategija sigurno neće spasiti industriju, jer se bez vraćanja izgubljenih tržišta Rusije i zemalja bivše Zajednice nezavisnih država, na koja su naši najveći preduzetnici uvek bili orijentisani, industrija se neće vratiti na prethodni nivo. Namere vlade da se bore za povećanje kvota Ukrajine na tržištima EU takođe neće spasiti situaciju“, istakla je političarka.

Ona je istakla da se preduzeća u njenoj zemlji nikada nisu orijentisala na Evropsku uniju, kojoj Ukrajina služi samo kao dodatni izvor sirovina.

„Ovde se moramo suočiti sa istinom – možemo oživeti industriju samo ako vratimo stara tržišta i ukinemo ekonomsku blokadu Donbasa, gde su se najviše crpele sirovine za domaću industriju“, zaključila je Korolevska.

Političarka je kritikovala kijevske vlasti zbog manjka „strateškog i pragmatičnog pristupa“ i nemogućnosti da rade na izgradi „egoističnog i pragmatičnog“ državnog protekcionizma, neophodnog za zaštitu interesa nacionalnih proizvođača i domaćih investitora.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala