Rusija o testiranju ukrajinskih raketa: Prešli su na taktiku zastrašivanja Krimljana /video/

© Sputnik / Sergej Maljgavko / Uđi u bazu fotografijaCrno more. Krim
Crno more. Krim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinske krstareće protivbrodske rakete „Neptun“, za koje Kijev tvrdi da mogu da „unište Krimski most“, tokom testiranja u Odeskoj oblasti uništile su dve mete na Crnom moru, saopštio je šef konstruktorskog biroa „Luč“ Oleg Korostelev. Rusija je ovaj korak ocenila kao tehniku zastrašivanja Krimljana.

Korostelev je saopštio da su rakete R-360 kompleksa RK-360MC „Neptun“ lansirane sa poligona „Alibej“ u razmaku od dve sekunde, precizirajući da se prva morska meta nalazila na udaljenosti od 85 kilometarta, a druga na 110 kilometara. Razmak između raketa je bio više od 20 kilometara, prenosi „Armijainform“. On je dodao da su rakete skoro istovremeno pogodile ciljeve.

Testiranja su održana uspešno, sve nadvodne mete su uništene“, izjavio je Korostelev.

U julu 2019. godine bivši sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio je da su te rakete navodno u stanju da unište Krimski most za nekoliko minuta.

Zastrašivanje Krimljana

Poslanik Državne dume Ruslan Balbek osvrnuo se na lansiranje ukrajinskih raketa, istakavši da je Ukrajina prešla na taktiku zastrašivanja Krimljana svojim naoružanjem, jer su razočarani efikasnošću zapadnih sankcija protiv Rusije.

Balbek je istakao da Ukrajina nije odustala od razmišljanja o nasilnom vraćanju Krima te da je aktivno radila na poboljšanju ofanzivnog naoružanja.

„Vidimo da je Ukrajina uključila sve proizvodne kapacitete u stvaranje ofanzivnog raketnog naoružanja. Testiranje krstarećih raketa u vreme kada Kijev govori o navodnom miru i brizi za svoje građane koji žive na Krimu je drska laž i besramni cinizam. To je taktika zastrašivanja Krimljana, kao, pogledajte – naše rakete će doleteti do Krimskog mosta, i do industrijskih i strateških objekata na poluostrvu“, istakao je Balbek. On je dodao da ruske snage mogu identifikovati i uništiti svaku metu koja bude predstavljala opasnost za poluostrvo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala