Ilon Mask na ruskom zahvalio Rogozinu

© REUTERS / JONATHAN ERNSTOsnivač kompanije "SpejsIks" Ilon Mask nakon lansiranja rakete "Falkon 9" sa svemirskim brodom "Kru Dragon"
Osnivač kompanije SpejsIks Ilon Mask nakon lansiranja rakete Falkon 9 sa svemirskim brodom Kru Dragon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor kompanije „SpejsIks“ Ilon Mask odgovorio je na ruskom jeziku direktoru ruske svemirske agencije „Roskosmos“ Dmitriju Rogozinu.

„Hvala vam, gospodine, ha-ha. Nadamo se obostrano korisnoj i prosperitetnoj dugoročnoj saradnji“, napisao je Mask u odgovoru na Rogozinovu objavu na Tviteru.

​Rogozin je ranije čestitao na svom Tviteru čestitao šefu agencije NASA Džimu Brajdenstajnu na uspešnom lansiranju svemirskog broda „Kru Dragon“, koji je konstruisao „SpejsIks“, i rekao omu da pozdravi Ilona Maska.

Na Rogozinove pozdrave odgovorio je i direktor NASA. „Hvala! NASA zahvaljuje za našu saradnju i nadamo se da ćemo nastaviti da zajedno radimo divne stvari na polju svemirskih istraživanja“, napisao je Brajdenstajn na Tviteru.

​Svemirski brod „Kru Dragon“ sa dva člana posade, Daglasom Harlijem i Robertom Benkenom, lansiran je u subotu na raketi-nosaču „Falkon 9“ sa kosmodroma Kejp Kanaveral na Floridi. Prethodni pokušaj lansiranja, zakazan za 27. maj, otkazan je neposredno pre lansiranja zbog loših vremenskih uslova. Brod se spojio sa Međunarodnom svemirskom stanicom u nedelju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala