U Rusiji opada broj preminulih od korone

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLekar hitne pomoći s rendgenom pluća pacijenta za koga se sumnja na virus korona
Lekar hitne pomoći s rendgenom pluća pacijenta za koga se sumnja na virus korona  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je tokom protekla 24 časa preminula 181 osoba obolela od virusa korona, dok je do sada ukupan broj preminulih dostigao 4.555, saopšteno je iz Operativnog štaba za borbu protiv kovida 19.

Prema saopštenju, u Mokvi je najviše preminulih — 78, u Dagestanu 25, u Podmoskovlju 24 i 13 u Sankt Peterburgu.

Kako se navodi, istovremeno je izlečeno i otpisano sa bolničkog lečenja 8.212 pacijenata, a ukupno je ozdravilo 167.469 osoba.

U skladu sa podacima, broj novih slučajeva zaraze u 83 regiona porastao je za 8.952, a kod 3.747 obolelih (41,9 odsto) nisu primećeni klinički simptomi bolesti. Ukupan broj zaraženih slučajeva od početka pandemije dostigao je 396.575.

Najviše novootkrivenih slučajeva registrovano je u Moskvi — 2.367, a najmanje u Neneckoj autonomnoj oblasti — samo dva.

Podsetimo, juče je Operativni štab saopštio da su za prethodna 24 časa umrle 232 osobe obolele od kovida 19, što je najveća zabeležena stopa smrtnosti do tada.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da stručnjaci smatraju da je vrhunac epidemije virusa korona u Rusiji prošao. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin istakao je da u Moskvi do 14. juna ostaju na snazi restriktivne mere, iako će od sledeće nedelje stanovnicima prestonice biti omogućen izlazak u šetnju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala