Bosna otvara granice za građane Srbije

© AP Photo / Darko VojinovicDobrodošli u Srbiju
Dobrodošli u Srbiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bosna i Hercegovina donela je odluku da otvori granične prelaze za državljane Srbije, rekla je danas zamenica predsedavajućeg Saveta ministara i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, u telefonskom razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Turkovićeva je obavestila ministra Dačića da je Bosna i Hercegovina donela odluku 28. maja da otvori granične prelaze za državljane Republike Srbije i obostrano je izraženo veliko zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj između dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministri Turkovićeva i Dačić su podvukli neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbeđen nesmetan protok ljudi.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom kovida 19 popravlja i što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju.

Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije kovid 19 bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države.

Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna poseta ministarke BisereTurković Srbiji, koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao, kaže se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala