Tviter uzvraća udarac Trampu

© AP Photo / Matt RourkeTviter
Tviter - Sputnik Srbija
Pratite nas
Društvena mreža Tviter postavila je upozorenje pored objave američkog predsednika Donalda Trampa, navodeći da „veliča nasilje“.

Društvena mreža Tviter je postavila scenografiju za novi obračun sa predsednikom Donaldom Trampom, tako što je pred njegovu objavu o neredima u Mineapolisu postavila upozorenje da „veliča nasilje“, prenosi RTS.

​„Ove lopuže uništavaju sećanje na Džordža Flojda i to neću dozvoliti. Upravo sam pričao sa guvernerom Timom Volcom i rekao sam mu da je vojska na njegovoj strani. Ako bude problema, preuzećemo kontrolu. Kada počne pljačka, počinje i pucnjava. Hvala vam“, navodi se u spornoj objavi američkog predsednika.

Reakcija Tvitera usledila je nedugo pošto je Tramp potpisao uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti.

Naveo je da je „bez presedana u američkoj istoriji da tako mali broj korporacija kontroliše tako veliku sferu ljudske interakcije“.

Tviter je ocenio da je odluka predsednika SAD „reakcionarni i ispolitizovani pristup zakonu“, kao i da to preti slobodi govora.

Portparol „Gugla“ je rekao da će ta odluka naštetiti ekonomiji SAD, dok iz Fejsbuka ističu da će to ohrabriti platforme da cenzurišu sve za šta može da se čini da će nekoga uvrediti.

Tramp je izvršnu uredbu potpisao dva dana pošto je kritikovao kompaniju Tviter, jer je pozvala korisnike da provere činjenice iznete u dva njegova tvita.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala