Crnomorska flota isplovila u Indijski okean: „Neprijatelj” uspešno neutralizovan /video/

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaGlavni patrolni brod Crnomorske flote fregata "Admiral Grigorovič"
Glavni patrolni brod Crnomorske flote fregata Admiral Grigorovič  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fregata „Admiral Grigorovič” i spasilački tegljač „Profesor Nikolaj Muru” Crnomorske flote prvi put su održali vežbe protivvazduhoplovne odbrane i odbijanja diverzantskih napada u Indijskom okeanu, saopštio je šef odeljenja za informacije ove flote, kapetan druge klase Aleksej Ruljov.

Prema planu vežbi, oružana grupa neidentifikovanih lica pokušala je da napadne tegljač s malog plovila. U tu svrhu poslužio je motorni čamac s fregate.

„Tokom vežbi, osmatračnica fregate ’Admiral Grigorovič‘ primetila je cilj malih dimenzija koji se kretao velikom brzinom u pravcu spasilačkog broda. Nakon upozorenja posadi tegljača ’Profesor Nikolaj Muru‘ o preduzimanju bezbednosnih mera na brodu, fregata je izvršila borbeni zaokret u pravcu tegljača“, opisao je Ruljov.

Nakon toga, prema njegovim rečima, „neprijateljski“ čamac nije reagovao na upozorenje s fregate i otvorio je vatru iz automatskog oružja na tegljač. Antiteroristička grupa koja se nalazila na fregati, uzvratila je na „neprijateljski“ napad propisanim oružjem i zaustavila čamac.

Posle dobrovoljne predaje oružja, grupa koja je neutralisala uslovne diverzante, prebacila ih je na pogranični brod najbliže strane države.

„Vežba je sprovedena u okviru akcije timova za bezbednost i odbranu broda od potencijalnih pretnji“, dodao je Ruljov.

Ranije je bilo saopšteno da je „Admiral Grigorovič“ otplovio ka Indijskom okeanu radi „demonstriranja zastave Rusije“.

Fregata „Admiral Grigorovič“ je vodeći brod serije 11356, napravljen radi pojačanja Crnomorske flote. U sastavu ove flote nalaze se ukupno tri takva broda — „Admiral Esen“ i „Admiral Makarov“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala