Većina rekordno izgrađenih bolnica za lečenje kovida u Rusiji već prima pacijente /video/

© Press-služba Departamenta zdravoohraneniя goroda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaBolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus
Bolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije je u 15 regiona Ruske Federacije u najkraćem roku izgradilo 16 modernih višenamenskih medicinskih centara. Većina njih već je otvorena za pružanje pomoći u lečenju virusa korona kako civilima, tako i vojnicima. Neki se, kao bolnica u Voronježu, još dovršavaju.

U Krasnogorsku i Volgogradu u specijalizovanim i višenamenskim centrima Ministarstva odbrane Rusije, izgrađenim u najkraćem roku, već se pruža pomoć u lečenju virusa korona kako civilnom stanovništvu, tako i vojnicima.

Na osnovi Centralne vojne kliničke bolnice Ministarstva odbrane Rusije „A. A. Višnjevski” u podmoskovskom Krasnogorsku, izgrađen je blok za lečenje pacijenata sa kovidom 19.

On je opremljen najnovijom medicinskom opremom, koja omogućava dijagnostikovanje i lečenje.

Zdravstveni centri u Volgogradu takođe pružaju kompletan paket zdravstvenih usluga. Centri su opremljeni modernom medicinskom opremom. Dostavljeni su aparati za kompjutersku tomografiju, rentgeni, endoskopska, laboratorijska i patološko-anatomska oprema i aparat za magnetnu rezonancu.

Podsetimo, izgradnja centara počela je 20. marta u svim vojnim okruzima, od Kalinjingrada do Kamčatke, na teritoriji postojećih vojnih bolnica, a centri su građeni svakodnevno u tri smene. Najveći deo centara već prima prve pacijente, dok se neki, kao bolnica u Voronježu još dovršavaju.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je sredinom maja na otvaranju osam centara da iako je u početku bilo teško poverovati da je to izvodljivo, sve izgrađeno neverovatno brzo i kvalitetno. On je istakao da ovi centri treba da ojačaju potencijal zdravstvenog sistema u regionima, s obzirom da će se u njima lečiti i civili.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je registrovano 370.680 obolelih od virusa korona, 142.208 je ozdravilo, dok je 3.968 umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala