U Moskvi mogu ostati mere do pojave vakcine

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin smatra da bi ograničavajuće mere koje su uvedene u prestonici zbog pandemije Kovid-19 mogle ostati na snazi do pojave vakcine.
"Režim samoočuvanja, sanitarnih ograničenja trajaće dugo, sve dok vakcina ne bude napravljena…. Mi svaki dan otkrivamo oko 2.000 do 3.000 novih inficiranih. Uprkos smanjenju broja hospitalizovanih, on i dalje iznosi stotine ljudi. To nisu samo stotine bolesnih, već teško bolesnih ljudi", izjavio je Sobjanjin televiziji "Rusija 24".

Prema rečima gradonačelnika, situacija sa virusom korona u prestonici "nije tako ružičasta" i zato ne treba "trčati pred rudu". Osim toga, u maju će statistika smrtnosti od Kovid-19 ići naviše, naglasio je Sobjanjin.

"Smrtnost u maju će biti još veća. To je vrlo važno. Za svaku smrt treba videti od čega je – njene razloge, veza Kovid-19 sa hroničnim bolestima, sa bolestima sistema za krvotok. Zašto je to važno? To omogućava da se spasi život", dodao je on.

Podsetimo, u Moskvi je dijagnosticirano 380.000 inficiranih virusom korona, od čega su 4.142 osobe preminule, dok se više od 150.000 izlečilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala