Šta bi trebalo da znate ako ste otvorili namenski račun za 100 evra?

© FotoPrijava za 100 evra
Prijava za 100 evra - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prijavljivanje za jednokratnu pomoć države od 100 evra traje do 5. juna, a do 7. juna svi koji su se prijavili, trebalo bi da dobiju novac.

Kako prenosi portal „B92“, dnevno oko pola miliona građana dobije novac. Nekima 100 evra u dinarskoj protivvrednosti legne na račun bez obaveštenja, a drugi dobijaju poruku u kojoj, između ostalog, piše „kovid 19 uplata“.

Proces provere da li je novac legao na račun ili nije je jednostavan, a potrebno je da na sajtu idp.trezor.gov.rs izaberete opciju — Provera statusa prijave.

© Foto : Ministarstvo finansija SrbijeProvera statusa prijave za fizičko lice - prijava za pomoć od 100 evra
Šta bi trebalo da znate ako ste otvorili namenski račun za 100 evra? - Sputnik Srbija
Provera statusa prijave za fizičko lice - prijava za pomoć od 100 evra

Posle toga, potrebno je da unesete vaš JMBG i broj lične karte, nakon čega ćete dobiti obaveštenje o statusu vaše prijave.

Mnoge zanima da li sredstva sa namenskog računa moraju da podignu u banci ili mogu direktno da se preusmere na razna plaćanja.

„Sredstva sa namenskog računa se uz ličnu kartu podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva“, navodi se objašnjenju na sajtu Ministarstva finansija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala