Najnoviji bombarderi Su-34 jačaju rusku vojsku /video/

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovci Su-34
Višenamenski lovci Su-34  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije sastavilo je ugovor o isporuci nove partije najnovijih bombardera Su-34 – očekuje se da ruska vojska do 2027. godine dobije najmanje 76 letelica, prenosi portal „Izvestija“.

Prema novom ugovoru, konstruisaće se modernizovana verzija aviona Su-34, koji će biti opremljeni savremenim naoružanjem i čitavim nizom izviđačkih sistema. Eksperti smatraju da će takve letelice značajno povećati borbene mogućnosti ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Kako prenosi portal, dokument još nije potpisan, ali preduzeća Vojno-industrijskog kompleksa počela su da naručuju delove za konstruisanje letelica. Precizirano je da će se svake godine, zaključno sa 2027., proizvoditi od osam do 14 letelica Su-34. Prve komponente za avione trebalo bi da stignu u fabriku u drugoj polovini 2020. godine.

Lovac-bombarder Su-34 po borbenim sposobnostima spada u generaciju aviona 4+. Predviđen je za izvođenje preciznih raketno-bombaških napada po kopnenim ciljevima, kao i za uništavanje vazdušnih ciljeva. Avion ima domet leta do 4.000 kilometara, a dostiže brzinu do 1.900 kilometara na čas. Opremljen je najnovijim sistemom za upravljanje naoružanjem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala