Ruska Vlada predstavila plan: Oporavak ekonomije u 500 koraka

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Mihail Mišustin pre početka zasedanja Vlade Rusije
Premijer Rusije Mihail Mišustin pre početka zasedanja Vlade Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska Vlada predstavila je plan oporavka ekonomije zbog pandemije virusa korona, koji se sastoji iz devet celina i predviđa 500 najrazličitijih koraka kako bi se to sprovelo u delo.

Kako je rekao premijer Mihail Mišustin, celokupni plan po pitanju oporavka ruske ekonomije neophodno je sprovesti u delo do kraja 2021. godine.

„Glavni cilj ovog plana je da se poveća prihod građana Ruske Federacije, da se smanji nezaposlenost, da se osigura stabilni rast ekonomije zahvaljujući implementaciji najsavremenijih tipova tehnologije, kao i da se iskoriste svi potencijali tržišta rada“, rekao je on.

Mišustin je takođe naglasio da je neophodno razviti potencijal izvoza, ali i da se aktivno radi na zameni uvoza domaćom proizvodnjom.

Prethodno je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio da se pripremi nacionalni plan oporavka ekonomije, koja je pretrpela gubitke zbog uvođenja ograničavajućih mera zbog širenja virusa korona.

Prema nalogu ruskog predsednika, Vlada Rusije imala je rok do 1. juna da predstavi ovaj plan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala