Vučić o odluci Crne Gore: Mi se u tom blatu nećemo valjati

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Vlade Crne Gore da ne otvori granicu za građane Srbije politička i istakao da Srbija neće uvoditi nikakve mere i da neće zatvarati granice.

„Svi građani Crne Gore su dobrodošli, dođite u Srbiji mi nemamo nikakav problem sa tim. Dođite u Beograd, Kragujevac, Novi Sad gde god hoćete“, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da Srbija neće da „ulazi u to blato“ i neće da zaustavlja građane Crne Gore niti da meri ko je koliko testova vršio i od kojih bolesti je ko umirao.

Crna Gora - granica  - Sputnik Srbija
Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za Srbiju

Vučić je uveren i da će Crna Gora odluku promeniti, jer će njihovi interesi to zahtevati.

On je naveo da mu nisu jasni kriterijumi po kojem se odlučivalo o tome za čije će putnike Crna Gora otvoriti granice.

Upitao je kako je Nemačka na listi zemalja čiji građani mogu da uđu u Crnu Goru, a koja je imala mnogo više mrtvih od Srbije i ko zna koliko zaraženih i kako mogu ući građani Autrije i Slovenije koji proporcionalno gledano imaju značajno veći broj mrtvih nego Srbija.

„Mi ćemo da držimo naše granice otvorenim to je ne samo u evropskom nego i srpskom duhu dobrih i prijateljskih i bratskih odnosa“, istakao je Vučić.

Upitan za odluku Direktorata civilnog vazduhoplovstva da „Montenegro erlajnsu“ ne dozvoli sletanje na beogradski aerodrom, Vučić je rekao da je to logična odluka.

„Da nije doneta ta odluka Direktorata, kako bismo mi to razdvajali ko može da uđe u avion u odnosu na odluku Vlade Crne Gore - da mi prebrojavamo njihova zrnca, da ko je iz Crne Gore može da uđe, a ko nije ne“, rekao je Vučić.

On je naveo da će ulaz u Srbiju biti zatvoren za pripadnike kriminalnih klanova.

„To je od 50 do 100 ljudi, pripadnika kriminalnih klanova sa Jadrana, iz Crne Gore“, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala