Moskva ostaje u karantinu do polovine juna

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaProlaznici sa maskama za zaštitu od virusa korona na Crvenom trgu u Moskvi
Prolaznici sa maskama za zaštitu od virusa korona na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin potpisao je ukaz o produžavanju režima samoizolacije i ostalih ograničenja uvedenih zbog virusa korona u ruskoj prestonici do 14. juna.

„Do 14. juna 2020. godine zabranjeno je održavanje sportskih, javnih i drugih masovnih događaja na teritoriji Moskve“, navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu gradonačelnika.

Sobjanjin je dodao da će u Moskvi od 1. juna početi druga faza ublažavanja mera. Počeće sa radom mnoga trgovinska i uslužna preduzeća.

Međutim, iako prelaze na drugu fazu ublažavanja mera, rizik od zaraze nije nestao, istakao je on.

„I dalje moramo biti maksimalno oprezni. Ma koliko želeli, ne smemo forsirati stvari“, precizirao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, još je rano za otvaranje pozorišta, muzeja, frizerskih salona, restorana i fitnes klubova. Takođe je rano da se ukine obavezno nošenje maski, poštovanje fizičke distance, kao i režim rada od kuće, konstatovao je Sobjanjin.

„Ipak smo napravili veliki korak ka povratku u normalno stanje. Čim situacija dozvoli, uslediće naredni koraci“, dodao je on.

On je potvrdio da će Moskovljani od 1. juna moći da izlaze u šetnju, ali da će morati da poštuju određena ograničenja i raspored.
Prema njegovim rečima, gradski parkovi i zelene površine biće otvoreni za posetioce, osim parka „Zarjadje“.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala