Haftarova armija iznenađena optužbama o „ruskim avionima“ u Libiji

© AP Photo / Mohammad HannonPripadnici Libijske nacionalne armije u Bengaziju
Pripadnici Libijske nacionalne armije u Bengaziju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Libijska nacionalna armija (LNA) smatra da su čudne izjave američke vojske da su u Libiju navodno stigli ruski vojni avioni, izjavio je portparol LNA Ahmed el Mismariza televiziju „Arabija“.
„Mislimo da su čudne izjave u kojima se pominje povećanje borbene gotovosti vojske, da imamo razne ruske avione... Takođe smatramo da je čudno i što se u tim izveštajima ne pominje mešanje i širenje Turske u našu zemlju i prebacivanje desetina hiljada plaćenika iz Turske“, rekao je El Mismari.

Portparol je ranije rekao da bi do 17 hiljada plaćenika iz Sirije moglo biti prebačeno u Libiju kako bi učestvovali u borbama na strani Prelaznog nacionalnog saveta.

On je dodao da će uskoro glavna komanda armije izdati posebnu izjavu o ovome.

Američka komanda oružanih snaga u Africi (AFRICOM) u utorak je objavila saopštenje u kojem tvrdi da je Moskva navodno prebacila avione u Libiju za podršku Libijske nacionalne armije maršala Halife Haftara.

Rusija je ranije više puta negirala optužbe za umešanost u libijski sukob, ističući da su neosnovane tvrdnje da se tamo navodno nalaze ruski plaćenici i da se Moskva zalaže za mirno rešenje situacije u ovoj afričkoj zemlji i održava kontakte sa obe zaraćene strane. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala