Top 5 najlepših i najnepristupačnijih mesta u Sibiru /video/

© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaKodar
Kodar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sibir i dalje ostaje jedan od najneistraženijih predela sa netaknutom prirodom. Predstavljamo vam pet mesta posebne lepote koje su teško dostupna za turiste.

1. Malo more

Ima li ko da ne zna za Bajkal? U tom najčistijem i najvećem rezervoaru pijaće vode nalazi se Malo more, takozvani moreuz koji odvaja najveće bajkalsko ostrvo Oljhon od kopna. To je jedino mesto na jezeru gde se voda zagreva do temperature koja je prijatna za kupanje.

2. Reka Mana

Oni koji žele da vide ovo čudo sibirske prirode moraju se pripremiti za 30 kilometara pešačenja kroz slabo pristupačne predele.

3. Ivanovska jezera

Navodno, može se beskonačno gledati kako voda teče, jer to deluje smirujuće na ljude. Ako se nađete tamo gde se jedno jezero uliva u drugo, vreme u potpunosti gubi značaj. Takvo mesto se nalazi u Republici Hakasiji, gde se spajaju tri Ivanovska jezera. Jezero se nalazi na području večitih lednika i zato je dobro poznato ljubiteljima skijanja. Ovde se duša odmara.

4. Veliki Čuljčinski vodopad

Vodopad u republici Altaj. Teško dostupan za turiste. 

5. Kodar

Planinski lanac u Zabajkalu. To je zona seizmičkih aktivnosti – zemljotresi su veoma česta pojava. Ovde je priroda zaista bila izdašna: planine u kombinaciji sa kristalno čistim rekama i jezerima čine ovo mesto neverovatno lepim i privlačnim za planinare i putnike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala