Tajna tri prstena koje nosi Kejt Midlton /foto/

© AFP 2023 / Andrew ChinPrstenje na ruci Kejt Midlton
Prstenje na ruci Kejt Midlton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojvotkinja od Kembridža često na domalom prstu nosi tri impresivna prstena. Stručnjak za nakit otkrio je razlog, namenu i njihovu vrednost.

Kada su se Kejt i princ Vilijam verili, vojvotkinja je dobila verečnički prsten od safira koji je nekada pripadao princezi Dajani. Prsten ima centralni safir sa dijamantima vredi oko 365.000 dolara, rekao je ekspert Džošua Džejms za „Ekspres“.

„Ima ovalni safir od 12 karata u belom zlatu od 18 karata, okružen je sa 14 dijamanata. Napravio ih je Garrard & Co, bivši britanski draguljar kraljevske porodice“, rekao je skspert.

​Kada je došao dan venčanja, Kejt je dobila velški zlatni venčani prsten, sledeći kraljevsku tradiciju.

„Njen jednostavan zlatni venčani prsten napravljen je od specijalnog velškog zlata – tradicija koja potiče iz 1923. godine – od Vartskog, draguljara iz Londona“, nastavio je.

Objasnio je da vrednost velškog zlatnog prstena zavisi od težine i čistoće upotrebljenog zlata. Prema njegovim procenama, vojvotkinjin prsten verovatno košta oko 2.400 dolara.

„Jednostavan i tanak prsten pokazuje neverovatno retko i prelepo zlato od koga je napravljen“, kaže on.

© AP Photo / AnonymousBritanski princ Vilijam stavlja burmu na prst vojvotkinje Kejt Midlton dok kod oltara u Vestminster ebiju tokom kraljevskog venčanja u Londonu, 29. aprila 2011.Britanski princ Vilijam stavlja burmu na prst vojvotkinje Kejt Midlton dok kod oltara u Vestminster ebiju tokom kraljevskog venčanja u Londonu, 29. aprila 2011.
Tajna tri prstena koje nosi Kejt Midlton /foto/ - Sputnik Srbija
Britanski princ Vilijam stavlja burmu na prst vojvotkinje Kejt Midlton dok kod oltara u Vestminster ebiju tokom kraljevskog venčanja u Londonu, 29. aprila 2011.Britanski princ Vilijam stavlja burmu na prst vojvotkinje Kejt Midlton dok kod oltara u Vestminster ebiju tokom kraljevskog venčanja u Londonu, 29. aprila 2011.

Međutim, vojvotkinja od Kembridža nosi i treći prsten zajedno sa ostala dva, takozvani prsten večnosti. Veruje se da je to prsten koji joj je poklonio princ Vilijam kada mu se rodilo prvo dete, princ Džordž.

Sledeći tradicionalnu svadbenu tradiciju, majka troje dece takođe je počela nositi ovaj dragulj na venčanom prstu.

Međutim, obožavatelji vojvotkinje primetile su da je treći prsten počela da nosi nekoliko godina kasnije.

Poklanjanje prstena večnosti se često koriste za obeležavanje posebnih prekretnica u vezi. Taj prsten kraljica je poklonila princu Vilijamu nakon veridbe.

„Prsten večnosti apravljen je od 18-karatnog belog zlata, ima 0,23-karatni dijamanti. Prsten dolazi od londonskog dizajnera Anuške i vredan je oko 1.460 dolara“, otkrio je stručnjak.

​Napomenuo je da vojvotkinja sledi tradiciju nošenja tri prstena na jednom prstu.

„Nošenje burme na prvom mestu znači da je ono bliže vašem srcu, nakon čega sledi verenički prsten i prsten večnosti. Izgleda da Kejt sledi ovu tradiciju“, zaključio je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala