Nema joj ravne na svetu: Ruska samohodna haubica u akciji /video/

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaSamohodno artiljerijsko oruđe 2S35 na bazi T-90 "Koalicija SV"
Samohodno artiljerijsko oruđe 2S35 na bazi T-90 Koalicija SV - Sputnik Srbija
Pratite nas
Centralni naučno-istraživački institut „Burevesnik“ (deo koncerna „Uralvagonzavod“) na specijalnom poligonu u Nižegorodskoj oblasti testira prvu malu seriju perspektivne samohodne haubice „Koalicija-SV“ na točkovima, saopštila je pres-služba koncerna.

„Vozila na točkovima imaju brojne prednosti, na primer, mogu da se koriste na različitim putevima, imaju veliku mobilnost, rastojanje koje može da pređe sa jednim rezervoarom, imaju bolje resurse u poređenju sa guseničnim vozilima“, izjavio je glavni konstruktor i šef odeljenja „Burevesnika“ Vasilij Nabatov.

On je takođe rekao da su prednosti vozila takođe manja težina i mogućnost avio-transporta, kao i da sve te prednosti proširuju opseg i operativnost izvođenja zadataka.

Haubica 2S35 „Koalicija-SV“ napravljena je u „Burevesniku“, a prvi put je zvanično predstavljena 9. maja 2015. godine na paradi u Moskvi u čast 70. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. „Koalicija-SV“ na točkovima je ruski samohodni top napravljen na bazi vozila KamAZ-6550. Vozilo može da puca u serijama i trenutno mu nema ravnog na svetu.

Novi artiljerijski sistem je naslednik sistema „Msta“ i namenjen je uništavanju komandnih punktova, sistema protivvazduhoplovne i protivraketne odbrane, komunikacionih čvorova, artiljerijskih i minobacačkih baterija, oklopnih vozila, uključujući tenkove, protivtenkovskih sredstava, kao i da puca po neprijateljskoj živoj sili.

Pres-služba „Uralvagonzavoda“ saopštila je da je planirano da do kraja godine bude završen ciklus testiranja, na osnovu čega će biti doneta odluka o serijskoj proizvodnji vozila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala