Milijarderu propalo testiranje rakete /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillOsnivač kompanije Virdžin milijarder Ričard Brenson
Osnivač kompanije Virdžin milijarder Ričard Brenson - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Virdžin orbit“, kompanija milijardera Ričarda Brensona, pokušala je testiranje rakete koja bi trebalo da nosi satelite u svemir. Međutim, testiranje je propalo, pošto se raketa srušila odmah po lansiranju.

„Virdžinov“ sistem za lansiranje sastoji se od prepravljenog „boinga 747“, nazvanog „Kosmička devojka“, koji nosi raketu i lansira je u vazduhu, prenosi RT.

Testiranje je započeto sa aerodroma u Kaliforniji i sve je teklo po planu do trenutka lansiranja rakete sa aviona iznad Pacifika.

​Međutim, kada je raketa oslobođena iz aviona, testiranje je odmah prekinuto, saopštio je „Virdžin“ na Tviteru, ali bez detalja šta se dogodilo sa raketom i šta je krenulo naopako. Pretpostavlja se da se raketa odmah po oslobađanju sa aviona srušila u okean, srećom „boing“ nije pretrpeo nikakvu štetu i vratio se u bazu.

​Kako je saopšteno iz „Virdžina“, proučiće podatke sa ovog testiranja i već pripremaju drugu raketu. Dodali su da su „ključni ciljevi testiranja postignuti“.

Najveći konkurent u ovom poslu Ilon Mask oglasio se rečima utehe da je on morao četiri puta da testira svoju raketu pre nego što je uspešno lansirana.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala