Lavrov: Za ODKB važno formiranje jedinstvenog spiska terorističkih organizacija

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija smatra da je za jačanje antiterorističke saradnje zemalja članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) važno da dovrše formiranje jedinstvenog spiska organizacija koje članovi ODKB smatraju terorističkim, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„U kontekstu protivterorističke saradnje, ODKB bi trebalo da nastavi da posvećuje posebnu pažnju identifikaciji stranih terorista, a posebno imigranata iz zemalja Zajednice Nezavisnih Država (ZND). Završetak rada na formiranju jedinstvenog spiska organizacija koje zemlje ODKB smatraju za terorističke, pomoglo bi stvaranju pouzdane zaštite“, rekao je Lavrov na onlajn sastanku ministara spoljnih poslova zemalja ODKB. 

On je istakao da ozbiljnu pretnju predstavlja nelegalna trgovina narkoticima, pre svega avganistanskog porekla, čiji se prihodi koriste za finansiranje terorističkih aktivnosti.

„Važnu ulogu u njegovom obuzdavanju ima operacija protiv narkotika ODKB ‘Kanal’. Zalažemo se za to da ‘Kanal’ proširuje svoju geografiju i privlači nove članove“, dodao je Lavrov.

Članice Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti su Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Rusija i Tadžikistan.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala