Ko će se vraćati tim avionima? Prvi letovi „Montenegro erlajnsa“ idu ka Beogradu

CC BY-SA 2.0 / Aero Icarus / Montenegro erlajns
Montenegro erlajns - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Montenegro erlajns“ se sprema za komercijalne letove od juna i to nakon gotovo tri meseca pauze koju je prouzrokovala pandemija virusa korona. Prvi letovi biće ka Beogradu, što je iznenađujuća odluka ove kompanije, prenosi portal „In4s“.

Postavlja se pitanje, s obzirom na odluku vlade da se ne dozvoljava ulazak iz Srbije, ko će se vraćati tim avionima, odnosno, ko će pod ovakvim uslovima uopšte putovati.

Kompanija „MA“ je nastavila sa redukcijom saobraćaja do 14. juna 2020. godine, uključujući i taj datum.

„To znači da su svi letovi ka evropskim destinacijama otkazani, osim letova ka Beogradu, prema kojem ćemo u početku, odmah nakon otvaranja komercijalnog avio-saobraćaja, leteti smanjenim intenzitetom. Shodno navedenom, planirano je da ka Beogradu, iz Podgorice i Tivta, saobraćamo svakodnevno i to iz Podgorice jednom do dva puta dnevno, a iz Tivta jednom dnevno svim danima u nedelji“, saopšteno je „CdM-u“ iz nacionalnog avio-prevoznika.

Kako ističu u izjavi za „CdM“, u poslednjoj nedelji juna očekuju uspostavljanje i postepenu normalizaciju saobraćaja ka svim redovnim evropskim destinacijama.

Aerodromi Crne Gore su u prvoj fazi ublažavanja mera, koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo, a koja je počela 20. maja, otvoreni za letove generalne avijacije koji mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera.

Premijer Duško Marković je kazao da testiranje nije previđeno.

Evropska komisija je pre nekoliko dana preporučila otvaranje nesmetanog putovanja između regiona sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala