Više vole auto, nego ženu ili muža: Svaki treći vozač daje imena svojim automobilima /anketa/

© Sputnik / Denis Abramov / Uđi u bazu fotografijaDevojka automobil
Devojka automobil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svaki deseti Britanac priznaje da mu je više stalo do svog četvorotočkaša nego do žene ili muža, dok trećina vozača ima običaj da svojim automobilima daje imena ljudi.
Prljavi automobil - Sputnik Srbija
Prljava umetnost: „Oslikana“ kola ne želite da operete (foto, video)

Najnovije istraživanje koje je među vozačima u Velikoj Britaniji sprovela Škoda UK, otkriva i da jedan od sedam vlasnika automobila u toj zemlji više voli svog ljubimca na četiri točka nego sopstvene roditelje ili braću i sestre, prenosi B92.

Anketa kojom je bilo obuhvaćeno 2.000 britanskih vozača pokazala je da vlasnici svoju strast prema automobilima iskazuju na specifičan način. Naime, trećina ispitanih priznala je da daje imena svojim automobilima.

Od tog broja, 29 odsto njih to radi zato što im je zabavno, dok 20 procenata tvrdi da su svom četvorotočkašu nadenuli određeno ime, jer su mislili da vozilo izgleda upravo tako da zaslužuje baš to ime.

Svaki deseti je izjavio da ga ime koje je dao svom automobilu podseća na neku posebnu osobu, dok je njih 8 odsto imenovalo svoje vozilo po nekom članu porodice ili po nekoj drugoj voljenoj osobi.

Među najčešćim imenima su Beti, Fredi, Dejzi i Rouzi, ali se navode i imena poznatih ličnosti, kao što Elvis Prisli, Harison Ford, Bijons, kao i nadimci kao što su Zver ili Zoro.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala