Premijer Rusima: Ne žurite na putovanja u inostranstvo

© Sputnik / Sergeй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaGenueska tvrđava u Sudaku na Krimu.
Genueska tvrđava u Sudaku na Krimu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski premijer Mihail Mišustin poručio je građanima da, kad bude počelo slabljenje mera uvedenih zbog virusa korona, ne žure na putovanja u inostranstvo.

„Epidemiološka situacija u stranim zemljama je različita i niko ne može da garantuje onima koji su na odmoru zaštitu od virusa. Molim građane da ne žure“, rekao je Mišustin, koji je i sam bio žrtva virusa korona.

On je na sastanku sa članovima Koordinacionog saveta za borbu protiv virusa korone rekao da su određeni uspesi postignuti.

„Ali, sećamo se da je virus korona uvezen iz inostranstva i zato smatramo da je svrsishodno uzdržati se od turističkih putovanja van granica zemlje: zbog nekoliko dana odmora može se platiti previsoka cena“, rekao je premijer.

Premda je čitav niz zemalja počeo sa ublažavanjem mera, Svetska zdravstvena organizacija i dalje smatra da postoji velika opasnost od daljeg širenja pandemije i nije preporučila da se ukinu ograničenja kada je reč o međunarodnim putovanjima.

Mišustin je naglasio da je neophodno isključiti i najmanju mogućnost da se virus ponovo unese u zemlju.

Bolje je i bezbednije provesti odmor u svojoj zemlji. Od 1. juna u mnogim regionima biće obnovljen rad banja“, rekao je on i dodao da će se, kako se bude poboljšavala epidemiološka situacija, i druga letovališta otvarati.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala