Deset novih modela „Lade“: Ugovor vredan skoro milijardu evra /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaHostesa na Moskovskom salonu automobila
Hostesa na Moskovskom salonu automobila  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deset novih modela „Lade“ biće predstavljeno do 2026. godine, dok će sedam biti redizajnirano. Ugovor ruskog proizvođača i alijanse „Reno-Nisan-Micubiši“, kojim je predviđen razvoj novih „Ladinih“, ali i modela japansko-francuske korporacije u Rusiji, „težak“ je gotovo milijardu evra.

Ruski „Avtovaz“ namerava da do 2022. godine predstavi pet novih modela, dok će dva redizajnirati, prenose ruski mediji.

U periodu od 2023. do 2026. planirano je još pet novih modela i restajling takođe pet modela.

Kako je rekao Aleksej Lihačev, jedan od direktora u „Avtovazu“, plan je da se uvede moderniji dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, da se poboljša komfor, uvedu automatski menjači i pogon na prirodni gas.

Sovjetski automobil VAZ 2101 Žiguli - Sputnik Srbija
Ruska „Lada“ slavi 50 godina postojanja

Zajedno sa partnerima iz „Reno-Nisan-Micubiši“ korporacije, „Lada“ dugoročno planira i modernizaciju motora, uvođenje pogona na sva četiri točka kod više modela, ali i tehnologiju automatskog upravljanja.

Među novim modelima koje će „Lada“ izbaciti na tržište, trebalo bi da budu dva kompaktna krosovera, nova porodica automobila u B segmentu, u kom je sada „lada granta“, kao i novi model u nižoj srednjoj klasi („golf“ klasa), u kojoj sada „Lada“ ima „vestu“.

„Avtovaz“ je sa alijansom „Reno-Nisan-Micubiši“ potpisao ugovor koji predviđa da se u narednih 10 godina u razvoj automobila „lade“ i francusko-japanske alijanse u Rusiji uloži 70 milijardi rubalja, odnosno oko 900 miliona evra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala