Dačić i Bocan-Harčenko: Pred nama je obnavljanje bilateralnih poseta i nastavak saradnje

© Ministarstvo spoljnih poslova, OGNJEN STEVANOVICIvica Dačić i Aleksandar Bocan-Harčenko
Ivica Dačić i Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, usled poboljšanja epidmeiološke situacije u Srbiji, očekuju ponovno uspostavljanje bilateralnih poseta visokog nivoa, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova, nakon današnjeg sastanka dva zvaničnika.

„Obe strane očekuju da će usled poboljšanja epidemiološke situacije u Republici Srbiji u najskorije vreme biti moguće obostrane posete visokog nivoa, kao i nastavak intenzivne delatnosti u cilju razvoja svih aspekata bilateralne saradnje”, saopšteno je iz srpskog ministarstva.

Poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu bila je planirana 25-26. marta, ali je odložena zbog pandemije virusa korona.

Prema saopštenju, Dačić i Bocan-Harčenko sastali su se danas u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu. Prvi potpredsednik srpske Vlade još jednom je zahvalio Rusiji što je poslala vojne stručnjake Ministarstva odbrane, koji su tokom aprila i maja pomogli srpskim lekarima u borbi protiv kovid 19.

Podsetimo, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, Rusija je zbog pandemije virusa korona uputila pomoć Srbiji. Na aerodrom „Batajnica” sletelo je 11 ruskih aviona Il-76 koji su dostavili opremu za epidemiološko dijagnostikovanje i dezinfekciju objekata, specijalnu medicinsku opremu, sredstva za zaštitu i 16 jedinica vojne tehnike.

Pored toga, u Srbiju su stigli i ruski vojni stručnjaci, koji ne samo što su pomogli svojim srpskim kolegama u lečenju pacijenata, već su i dezinfikovali brojne objekte širom zemlje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala