„Aeroflot“ od juna postepeno obnavlja letove

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi
Avion Ejrbas A320 kompanije Aeroflot poleće sa aerodroma Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveća ruska avio-kompanija „Aeroflot“ saopštila je da će od juna postepeno početi sa obnavljanjem letova.

„Nakon smanjenog obima letova u aprilu i maju, u junu ćemo početi sa postepenim obnavljanjem obima operativne delatnosti, a u prvoj etapi usredsredićemo se na obnavljanje letova unutar zemlje“, navodi se u saopštenju pres-službe kompanije.

Takođe, filijala „Aeroflota“, niskobudžetna kompanija „Pobeda“ počinje sa letovima od 1. juna.

Avio-kompanije su od 27. marta zbog pandemije virusa korona obustavila regularne i čarter letove prema drugim zemljama. Izuzetak su specijalni letovima kojima su ruski državljani iz inostranstva vraćani u zemlju, kao i teretni, sanitarni i humanitarni letovi.

Kako se navodi, tokom aprila broj putnika je pao za 95,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Za prva četiri meseca ove godine „Aeroflot“ je prevezao 11,4 miliona putnika, što je 34,7 odsto manje nego u isto vreme prošle godine.

I „Aeroflot“ i druge ruske avio-kompanije, kao i aerodromi, pretrpeli su zbog pandemije značajne gubitke, ali im je država priskočila u pomoć subvencijama.

Vlada je predvidela da za avio-kompanije izdvoji 23,4 milijardi rubalja (oko 315 miliona dolara), od čega je „Aeroflot“ dobi0 7,9 milijardi.

Ni aerodromi nisu izostavljeni iz plana državnih subvecnija. Njima će biti opredeljeno 11 milijardi rubalja, a plan treba da bude usaglašen do kraja maja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala