Usvajanja, tajne, misterije: Blizanci koji su se prvi put sreli kao odrasli /video/

© Depositphotos.com / Osons163Bebe blizanci
Bebe blizanci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Devojka je na Fejsbuku dobila zahtev za prijateljstvo od nepoznate osobe koja izgleda isto kao on, dok je druga na Jutjubu videla video sa devojkom identičnom sebi. To nije scenario iz nekog popularnog filma, već ono što se dogodilo parovima blizanaca koji su na rođenju razdvojeni i prvi put su se sreli kao odrasli.

Slučajevi blizanaca koji su razdvojeni na rođenju, a koji su otkrili jedni druge tek kada su odrasli, nisu tako retki, a o nekima su čak snimljeni i filmovi.

Otkrila sestru na Fejsbuku

Šeron Mitekva iz Kenije jednog dana dobila je na Fejsbuku zahtev za prijateljstvo od nepoznate devojke. Ne bi bilo ništa neuobičajeno da ta nepoznata devojka nije izgledala isto kao i Šeron. Ime devojke bilo je Melon Lutenija.

Posle dopisivanja, Melon i Šeron su se srele i shvatile da su identične, baš kao da su bliznakinje. To su i dokazale DNK analizom. Šeron je odrasla sa majkom, dok je Melon usvojena.

Melon je, nekoliko dana posle rođenja, ostala u porodilištu u Kakamegi, jer je bila bolesna, a kasnije je zamenjena sa drugom bebom.

Prepoznala „sebe“ na Jutjubu

Anais Bordije, poreklom iz Južne Koreje, živela je u Francuskoj i znala je da je usvojena. Dok je boravila u Londonu, dobila je od drugarice video sa Jutjuba na kojoj je bila osoba identična njoj.

Radilo se o Samanti Futerman, koja je takođe Korejka, a živela je kao usvojena u SAD.

View this post on Instagram

7 years ago you messaged me @anaisfb and changed my life forever. I love you. Happy discoversary/twinniversary!!! 😭

A post shared by Sam Futerman! (@samfuterman) on

Anais je kontaktirala Samantu preko Fejsbuka, da bi kasnije shvatile kako su razdvojene na rođenju, te do svoje 19. godine nisu znale jedna za drugu.

Kasnije je i DNK analizom potvrđeno da su bliznakinje, a one su i snimile film o svom slučaju.

Sestre se prvi put videle tek sa 35 godina

Bliznakinje iz Njujorka Pola Bernstajn i Elis Šajn razdvojene su na rođenju i usvojene preko iste agencije, a to su otkrile tek kad su imale 35 godina i to sasvim slučajno.

Elis, koja je živela u Parizu, htela je da otkrije ko joj je biološka majka, jer je bila usvojena, i zatražila je dokumentaciju od agencije za usvajanje. Tek tada je otkrila da ima sestru bliznakinju.

Pošto su se prvi put upoznale, Pola i Elis su kasnije napisale i knjigu o svom životu. Čak su saznale da ih je namerno razdvojio lekar koji se bavio proučavanjem kako odvojeni život utiče na blizance.

Vodili iste živote, a sreli se tek sa 39 godina

Džim Luis i Džim Springer iz Ohaja ne samo da su imali isto ime, već su vodili i identične živote, ali na udaljenosti od oko 60 kilometara jedan od drugog.

Obojica su se oženili ženom koja se zove Linda, pa se razveli i oženili drugi put ženom po imenu Beti. Vozili su isti model automobila plave boje, sinovima dali isto ime, patili od glavobolje, čak su i letovali u istom mestu, a da se nikad nisu sreli dok nisu imali 39 godina.

Oni su razdvojeni tri nedelje posle rođenja, kada su obojica usvojeni. Majka koja je usvojila jednog Džima znala je da on ima brata blizanca, ali je bila uverena da je preminuo. Međutim, majka koja je usvojila drugog Džima slučajno je znala sve detalje. Tek kada je to ispričala svom sinu, 39 godina posle usvajanja, dva brata su se prvi put srela.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala