Stiže pomoć protiv korone: Konvoj mobilne poljske bolnice na putu ka Dagestanu /video/

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaKolona vozila sa medicinskom opremom Ministarstva odbrane Rusije
Kolona vozila sa medicinskom opremom Ministarstva odbrane Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konvoj mobilne poljske bolnice Zapadnog vojnog okruga Rusije krenuo je iz podmoskovskog Alabina u Republiku Dagestan kako bi pružio neophodnu pomoć zbog teške situacije s virusom korona u toj ruskoj republici.

Tokom prethodnog dana, konvoj je prešao više od polovinu puta – 1.300 kilometara.

Konvoj se sastoji od 42 vozila, koja se kreću prosečnom brzinom od 70 kilometara na čas. Ukupna dužina rute iznosi 1.800 kilometara.

U sastavu poljske bolnice je 135 vojnika, uključujući 72 medicinska stručnjaka. Planirano je da bolnica kapaciteta 100 kreveta, bude razmeštena u području naselja Botlih.

Vojni zdravstveni radnici i stručnjaci upućeni su u Dagestan po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, zbog teške epidemiološke situacije s virusom korona.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je ukupno registrovano 335.882 obolelih od virusa korona, 107.936 osoba je ozdravilo, dok je 3.388 umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala