Ruski lekar objasnio da li će se ljudi čipovati kroz vakcinu protiv korone

CC0 / Pexels / Vakcina protiv bolesti kovid 19 — ilustracija
Vakcina protiv bolesti kovid 19 — ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši glavni sanitarni lekar Rusije Genadij Oniščenko izjavio je da su teorije zavere o tome da se vakcina protiv virusa korona pravi kako bi se čipovalo stanovništvo – „apsolutna glupost“.

Prema njegovim rečima, da je neko hteo da realizuje takve teorije to bi davno bilo učinjeno.

„Na primer, vakcinacijom protiv gripa. Samo prošle godine u Rusiji je vakcinisano 60 miliona ljudi, a u Americi – 200 miliona. To su u celom svetu mogli učiniti vakcinisanjem dece, kada se sva novorođenčad vakcinišu protiv malih boginja, tuberkuloze i tako dalje“, istakao je lekar, prenosi „NSN“.

Oniščenko je dodao da su lažne vesti o „tečnom čipovanju“ daleko od stvarnih problema medicine i specijalnih službi. On je istakao da su takve glasine „šizofreni ispadi pojedinih osoba“.

„Imamo pravnu osnovu da blokiramo svesno širenje lažnih informacija, kao i da procesuiramo ljude koji ih šire“, istakao je lekar.

Prema njegovom mišljenju, Rusi, kao i stanovnici drugih zemalja, pozitivno će odgovoriti na mogućnost vakcinacije protiv virusa korona, jer shvataju da je neophodna.

Broj obolelih od kovida 19 u 84 regiona u Rusiji za 24 časa porastao je za 8.599 osoba, odnosno ukupno do 344.481. Istovremeno, u Moskvi je zabeležen najmanji porast obolelih od kraja aprila.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala