Gubernator Kalinjingradske oblasti o izjavi Trampovog savetnika: Površno

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaGubernatora Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov
Gubernatora Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov smatra da su ocene savetnika američkog predsednika Roberta O`Brajana o Kalinjingradu kao „bodežu u srcu Evrope“ – površne.

„Kad čitam o ‘zatvorenoj vojnoj bazi’ to kod mene ne izaziva ništa drugo do tužan osmeh zbog nepripremljenosti američkih savetnika“, rekao je Alihanov.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O` Brajan rekao je za Kalinjingradsku oblast da je „bodež u srcu Evrope“.

U intervjuu za nemački „Bild“, koji prenosi RIA, O`Brajan kaže da bi geografski položaj Kalinjingradu omogućio da postane trgovinski hab, centar turizma i kontakata Rusije i Zapadne Evrope,

ali su ga, na žalost, kako kaže, ruske vlasti pretvorile u zatvorenu vojnu bazu, prepunu raketa i savremenog oružja.

Prema njegovim rečima, Rusija nije dozvoljavala američkim avionima da, u okviru Sporazuma o otvorenom nebu, lete iznad Kalinjingradske oblasti.

Gubernator smatra da su i ocene američkog diplomate o stanju turizma u Kalinjingradskoj oblasti daleko od realnosti. On je naveo podatak da je pre pandemije virusa korona broj turista na godišnjem nivou rastao od 17-20 odsto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala