Crna Gora proglašava kraj epidemije 2. juna

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaBrzo testiranje na virus korona u laboratoriji klinike "Hadasa" u tehno-parku "Skolkovo"
Brzo testiranje na virus korona u laboratoriji klinike Hadasa u tehno-parku Skolkovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore(IJZ) Boban Mugoša poručio je da bi kraj epidemije koronavirusa u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

"Ako ne bude do drugog juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili", rekao je Mugoša.

Direktor IJZ-a upozorio je da je Crna Gora ipak dobila samo prvo poluvrijeme i da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo, te da se moraju pridržavati svih mjera koje su još na snazi, kao i da će te mjere morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru.

"Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još uvijek tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će tako i ostati da ga nema", rekao je Mugoša.

Premijer Crne Gore Duško Marković će se sjutra, kako je najavljeno, obratiti javnosti povodom aktuelne situacije u vezi koronavirusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala