Vulin: Ako Džaferović ne poštuje Ustav BiH, ne moram ni ja

© Foto : Darimir Banda, Ministarstvo odbraneAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Džaferović, još jednom, pokušao da zabije nož u leđa Vučiću, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i da se time najdirektnije umešao u unutrašnja pitanja Srbije.

Komentarišući telefonski razgovor između odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, Vulin je rekao da Džaferović treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da, umesto toga, razgovara sa "lažnim premijerima i da se meša u unutrašnja pitanja Srbije". 

"Aleksandar Vučić nikada nije propustio da kaže koliko mu je stalo do teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine", ističe Vulin.

"Umesto da mu se Šefik Džaferović za to zahvali i da ga podrži, on mu je još jednom, nakon što su pokušali da ga ubiju u Srebrenici, pokušao da zabije nož u leđa, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i tako što je počeo da se meša u unutrašnja pitanja Republike Srbije.

Umesto da Džaferović Kurtiju kaže da je politika Bosne i Hercegovine ta da BiH ne priznaje lažnu državu Kosovo i da je Kosovo samo deo Republike Srbije i ništa više, Džaferović se sa njim usaglašava oko nekakve promene granica", ukazuje Vulin.

On je istakao da Džaferović ne poštuje ustav i politiku sopstvene zemlje, niti ono što Srbi u Bosni i Hercegovini misle i osećaju.

Vulin je rekao da će Republiku Srpsku smatrati kao posebnu državu, a ne kao deo BiH, dok god Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

"Ako on ne poštuje svoju zemlju, ako ne poštuje građane svoje zemlje, ako ne poštuje moj narod koji živi u BiH, onda ni ja više nisam dužan da poštujem Bosnu i Hercegovinu. Ne moram više ni ja da govorim da je Republika Srpska deo Bosne i Hercegovine. Od sada, pa dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, za mene je Republika Srpska posebna i tako ću je oslovljavati, nikako drugačije", rekao je Vulin.

Vulin kaže da je izbor na Džaferoviću.

"Kad se on vrati Ustavu Bosne i Hercegovine, onda ću se možda i ja setiti da je Republika Srpska deo Bosne i Hercegovine. Do tada ako on ne poštuje svoju zemlju, ne moram da je poštujem ni ja", rekao je Vulin na Tari po završetku kolegijuma ministra odbrane i načelnika generalštaba, saopštio je PS.

Kako je prenela Koha, Kurti je juče telefonom razgovarao sa Džaferovićem, a njih dvojica su ocenili da je ideja o razmeni teritorija između Beograda i Prištine veoma opasna, jer nas, kako smatraju, vraća u 90-te godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala