Novinaru Sputnjika Urošu Bobiću nagrada za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora

© Foto : skrinšot/sputnjikUroš Bobić
Uroš Bobić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stručni žiri Fonda za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije, okruženja i rasejanja „Branislav Mane Šakić“odlučio je da ovogodišnje, 23. po redu priznanje pripadne novinaru i zameniku glavnog i odgovornog urednika Sputnjika Srbija Urošu Bobiću.

Žiri navodi da je Uroš Bobić „svojim radom, koji je na zavidnom nivou, dao značajan doprinos u očuvanju srpskog jezika i negovanju kulture govora u elektronskim medijima Srbije, okruženja i rasejanja“.

Priznanje se dodeljuje od 1998. godine spikerima, voditeljima i novinarima radio i televizijskih kuća za vrhunski profesionalni domet u ovoj oblasti, a vezano je za ime Branislava Maneta Šakića, jednog od prvih spikera Radio Smedereva.

Vest o dobitnicima Plakete i Specijalnog priznanja „Branislav Mane Šakić“ biće objavljena u medijima 5. juna, na dan kada se tradicionalno obavljalo uručenje u Narodnoj biblioteci Smederevo, a koje će, zbog vanredne okolnosti vezane za virus kovid 19, biti odloženo za narednu godinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala