Dodik: Nedopustivo koristiti Predsedništvo za privatne razgovore

© Srna / Milenko ŠukaloMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema informaciju da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović razgovarao sa vršiocem dužnosti premijera samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo, u pitanju je njihov privatni razgovor.

Nedopustivo je da se kapacitet Predsedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju samoproglašene zemlje i zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno, a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsedništva, njegov je privatni stav, a ne stav Predsedništva BiH“, istakao je Dodik za Srnu.

On je podsetio da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo, niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

„I ova situacija svedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svetu član Predsedništva mora da demantuje drugog člana, i gde se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju“, rekao je Milorad Dodik.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH, sinoć je saopšteno je da su Džaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o „bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi“ između, kako je navedeno, dve zemlje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala