Američki mediji: Šta se krije iza Trampovog poziva za otvaranje crkava

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoćnici Donalda Trampa zabrinuti su smanjenjem popularnosti predsednika SAD među hrišćanskim vernicima u zemlji, piše „Politiko“.

Tramp se tradicionalno oslanja na podršku belih vernika Evangelističke crkve. Izborna kampanja američkog lidera je bila upućena i protestantima i katolicima. Pomoćnici Trampa su računali da će podrška vernika pomoći republikancu na izborima u novembru. Međutim, poslednje ankete pokazuju pad popularnosti američkog predsednika u poređenju sa istraživanjima koja su sprovedena među belim evangelističkim hrišćanima za oko 11 procenata, među katolicima za oko 12 procenata i protestantima – 18 procenata.

Prema podacima lista, upravo sa ciljem kako bi sačuvao podršku religioznih konzervativaca, Tramp je juče izašao sa pozivom da se otvore svi verski objekti – crkve, džamije, sinagoge – koje su zatvorene zbog pandemije virusa korone.

„Guverneri moraju da postupe ispravno i dozvole tim vrlo važnim verskim objektima da odmah otvore svoja vrata, tokom ovog vikenda. Ako to ne urade, ja ću zaobići guvernere“, rekao je američki predsednik.

Prema informacijama Univerziteta Džona Hopkinsa koji vrši proračune na osnovu podataka federalnih i lokalnih vlasti, u SAD je zabeleženo više od 1,6 miliona slučajeva infekcije virusom korona, dok je umrlo više od 96.000 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala