Tači: Sanjam o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da ne postoji nikakav sporazum s Beogradom i istakao da je njegov „san“ da se opštine na jugu centralne Srbije Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje Kosovu.

„Sanjam da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu pripojeni bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Republike Kosovo“, rekao je Tači sinoć na TV „Kljan Kosova“.

On je rekao da ne postoji nacrt sporazuma između Srbije i Kosova, da veruje u američko posredovanje i istakao da svako ko govori o razmeni, to čini za unutrašnju političku upotrebu, jer se o tome nikada nije govorilo, pogotovo ne u Vašingtonu, prenosi „Kosovo onlajn“.

Optužbe odlazećeg premijera Aljbina Kurtija o tajnom sporazumu sa Srbijom nazvao je „čaršijskim pričama“, jer nikakav sporazum ne postoji.

„Kurtijeve tvrdnje o sporazumu između Kosova i Srbije su čaršijske priče. Nema tajnog sastanka ili dogovora. Sve što se dogodilo u Vašingtonu, jeste pokazatelj spremnosti za nastavak dijaloga“, rekao je Tači.

On je istovremeno optužio Kurtija da je Srbiji predao sever Kosova.

Takođe je istakao da će poštovati Ustav i da će svaki sporazum proći kroz kosovsku skupštinu.

Tači je rekao i da ni u jednoj svojoj izjavi nije aludirao, prejudicirao ili tvrdio nešto što bi moglo da se shvati kao pritisak na odluku Ustavnog suda o izboru budućeg premijera i vlade, što tvrdi Kurti.

„S obzirom da je moju uredbu Ustavni sud suspendovao, niko ne bi trebao da misli da mi se ta odluka dopala, ali dužan sam da je poštujem i ne komentarišem“, zaključio je Tači.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala