Pravi pirati sa Kariba napali argentinske mornare, kapetan se zaključao /foto/

CC0 / Piksabej / Panama – Karipsko more
Panama – Karipsko more - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dramatičan događaj promenio je živote 21 argentinskog člana posade broda za naftu u karipskim vodama. Oni su dva meseca zaglavljeni i bez mogućnosti da se vrate u svoju zemlju zbog pandemije, a uz to ih je napala i opljačkala naoružana banda. Putem društvenih mreža prepričali su događaj.

Sve se dogodilo u kristalno čistim vodama Kariba, pored obale Haitija. Tanker je napala grupa muškaraca naoružanih mačetama, trozupcima i noževima, koji su pretili i opljačkali posadu.

Tosna star“, brod za transport nafte argentinske kompanije „Maritima Maruba“, napadnut je u nedelju oko 21 čas uveče, navodi se u nalogu na Fejsbuku jednog od mornara — Klaudija Omara Beniteza.

„Iznenada su presreli dežurnog mornara, iskoristivši mrak. Stavili su mu mačetu na stomak i nervozno mu na njihovom jeziku zatražili da im dâ telefon i sve što je u tom trenutku imao“, napisao je Benitez, koji je prepoznao da su napadači bili Haićani.

Pirate, između 10 i 12 muškaraca, video je jedan od članova naftne posade, koji je upozorio ostale da potraže pomoć. U međuvremenu, kapetan koji je dobio napad panike zbog situacije, nije mogao da izađe iz kabine dok napadači nisu uskočili u čamce koji su ih čekali i pobegli s plenom, piše na društvenim mrežama.

Tri muškarca su povređena, među njima i dežurni mornar kome je prećeno mačetom. On trenutno prima psihološku pomoć preko Vocapa, dok čekaju povratak u zemlju.

Brod je napustio Buenos Ajres 23. decembra i trebalo je da se vrati u Argentinu u martu, ali su ih pandemija i zatvaranje tamošnjih granica ostavili na Haitiju.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala