Najveće bugarsko letovalište očekuje najteža sezona u poslednjih 60 godina

© Flickr / Vicki BurtonCrno more, Bugarska
Crno more, Bugarska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveće bugarsko letovalište "Sunčev breg" očekuje najtežu sezonu u poslednjih 61. godinu, izjavio je predsednik Bugarske asocijacije preduzetnika u turističkoj sferi Georgi Nikolčev.

Prema njegovom mišljenju, otvaranje granica sa Rumunijom i Grčkom teško da će uticati na povećanje broja turista.

„Najverovatnije su požurili sa otvaranjem granica sa Grčkom, jer se može desiti da mnogi Bugari odu na odmor u Grčku, a bugarska letovališta će zbog toga pretprpeti gubitke“, izjavio je Nikolčev za Bugarski nacionalni radio.

On je istakao da njegov hotel još neće početi sa radom, jer ako se neko od zaposlenih zarazi virusom korona, svi ostali se moraju izolovati. Iz istog razloga većina hotela se još neće otvoriti.

Dubai - Sputnik Srbija
U Dubaiju čak 70 odsto firmi predviđa stavljanje katanca u roku od 6 meseci

„Predviđa se da će se otvoriti između pet i deset odsto od svih hotela“, istakao je preduzetnik i dodao da se može računati na turiste iz Nemačke, Poljske i Češke.

Prema mišljenju Nikolčeva, turisti verovatno neće želeti da idu na odmor zbog neophodnih mera predostrožnosti koje stvaraju neprijatnosti.

Kao primer navodi poštovanje fizičke distance i dodaje da je situacija veoma teška. Prema njegovim rečima, bez vakcine ili leka za kovid 19 malo je verovatno da će se situacija u sferi turizma promeniti.

Predsednik Regionalne turističke komore u Burgasu Ivan Ivanov izjavio je da će ove godine Bugarsku posetiti 80 odsto manje turista.

Prema njegovim rečima, najveći problem predstavlja to što mnoge kompanije ne mogu obezbediti klijentima osiguranje, a vlada nema rešenje za to.

Ranije je bugarski parlament odobrio predlog za smanjenje poreza na dodatu vrednost sa 20 na devet odsto u sferi hotelijerstva i ugostiteljstva. U zemlji je na snazi i sistem prema kome vlada isplaćuje radnicima iz najviše pogođenih industrijskih grana 60 odsto zarade.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala