Detektovani i uništeni „neprijateljski“ dronovi: Kako to izvodi ruski „Pancir-S1“ /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaProtivraketni sistem "Pancir S1"
Protivraketni sistem Pancir S1  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedinice protivavionskog sistema „Pancir-S1“ izvele su vežbe presretanja i uništavanja „neprijateljskih“ bespilotnih letelica, saopštila je pres-služba Severne flote.
„Uslovni neprijatelj koristio je bespilotne letelice za izviđanje položaja protivavionskih raketnih kompleksa S-300 'Favorit', koji osiguravaju protivvazduhoplovnu odbranu glavne baze Severne flote“, navedeno je u saopštenju.

Kvadrokopter, koji je imitirao neprijateljski dron, uzet je na „nišan“ i „pogođen“ protivavionskom artiljerijom kompleksa.

„Pancir S1“ je ruski raketni PVO sistem sa raketama zemlja—vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa.

Napravljen je da pokriva sisteme dugog dometa S-300 i S-400, ali i za zaštitu civilnih i vojnih objekata, kao što su aerodromi, komandni centri... Namenjen je za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica.

Ovo oruđe spada u kategoriju hibridnih, a opremljeno je i raketama i topovima, integrisanim na vozilu, zajedno sa radarom.

Sistem „Pancir“ smatra se među najboljim u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućila su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala