Brnabićeva zahvalila Bocan-Harčenku na pomoći Rusije tokom epidemije

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski vojni lekari u Srbiji
Ruski vojni lekari u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Ana Brnanić zahvalila je, u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije u Srbiji, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv virusa korona.

Ambasador Bocan-Harčenko je ocenio da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo u borbi sa virusom.

Ispraćaj ruskih vojnih stručnjaka, koji su početkom aprila boravili u Srbiji radi pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa - Sputnik Srbija
Zadatak izvršen: Prvi kontigent ruskih vojnika vraća se u Rusiju /foto/

Brnabićeva je istakla da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom Kovida-19, međudržavna saradnja od presudnog značaja.

Ruski ambasador je naveo da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti, prenosi Tanjug.

Brnabićeva i Bocan-Harčenko razgovarali su i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala