Zaharova: I Rusija ima prigovore na to kako Amerika ispunjava Sporazum o otvorenom nebu

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaBrifing portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove
Brifing portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ima čitav niz konkretnih i odvano formulisanih prigovora kada je reč o tome kako SAD ispunjavaju svoje obaveze iz Sporazuma o otvorenom nebu, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kao komentar na to da američka strana ima pritužbe na ponašanje Rusije.

„I mi danas, upravo sada još jednom podsećamo koji su to prigovori, problematična pitanja. Ali, mi smo ih detaljno opisali, u februaru smo napravili čitav spisak tih prigovora. To ni izbliza nije sve, već samo najočigledniji“, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da Rusija čeka objašnjenje od SAD u vezi sa izjavama o izlasku iz Sporazuma o otvorenom nebu pre nego što zauzme stav, rekla je ona u izjavi za TV „Rusija 24“.

Prethodno se oglacio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško povodom vesti da će Vašington izaći iz Sporazuma o otvorenom nebu ističući da ruska strana ni na koji način ne krši taj Sporazum.
Kako je rekao, Moskva odbacuje bilo kakve pokušaje da se američki izlazak iz Sporazuma o otvorenom nebu opravda postojanjem nekih tehničkih problema.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio da će Amerika izađi iz Sporazuma o otvorenom nebu, prenela je agencija AFP. Prema saopštenju Rojtersa, Tramp je rekao da je u dobrim odnosima sa Rusijom, ali da Moskva ne poštuje Sporazum o otvorenom nebu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala