Šef crnogorske diplomatije: Nećemo dozvoliti da se Srbija meša u unutrašnje stvari države

© Flickr / MarijananaCrna Gora i Srbija - ilustracija
Crna Gora i Srbija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, Srđan Darmanović, šef crnogorske diplomatije rekao da Crna Gora neće dozvoljavati da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić upozorio Crnu Goru: Idite gde hoćete, srećan vam put, samo ne dirajte Srbe! /video/

Crna Gora neće dozvoliti da se Srbija, pod plaštom navodne ugroženosti interesa Srba u Crnoj Gori, meša u njene unutrašnje stvari, poručio je šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović, tvrdeći da u Crnoj Gori nije i nikada neće biti ugroženi narodi, „pa naravno ni srpski“. Komentarišući izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, on je rekao da Crna Gora neće dozvoljavati da se Srbija, pod plaštom navodne ugroženosti interesa Srba u Crnoj Gori, meša u unutrašnje stvari države.

„Vrlo je neodgovorno kad se primene epidemioloških, kojima se čuvaju životi i zdravlje naših građana, koriste kao jeftina, ali nimalo naivna platforma za raspaljivanje političkih strasti i stvaranje atmosfere napetosti“, rekao je Darmanović za podgoričku „Pobjedu“, dodajući da to ne može biti obrazac dobronamerne politike ni u svojoj, a kamoli u drugoj, susednoj zemlji, za koju još tvrdite da je prijateljska i bratska, prenose Novosti.

„Pa sve to još začinite ni manje ni više nego tezom o bratoubilačkom građanskom ratu koji samo što nije počeo! To nije način na koji govore prijatelji i navodno partneri na evropskom putu, a još manje stil i vokabular ministara i visokih diplomata“, dodao je on.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Srbija ne može da ćuti, plašim se da bismo se Đukanović i ja teško razumeli

On navodi da u Crnoj Gori mogu biti „ugroženi“ samo oni koji ne poštuju njen Ustav i zakone, njen građanski i multietnički karakter, njen demokratski izbor, samo oni „koji svojim fanatizmom ugrožavaju prava i slobode drugih“.

„Ne dešava se prvi put da odluke koje Crna Gora donosi, u skladu sa svojim nacionalnim interesima, budu predmet neodmerenih komentara sa najviših političkih adresa u Srbiji. To je retorika koja je nama u Crnoj Gori dobro poznata, koja se konstantno ponavlja i koja je posledica srpskog nacionalizma duboko ukorenjenog u njihovom političkom diskursu“, zaključio je šef crnogorske diplomatije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala