Odleteo avion za Cirih: „Er Srbija“ obnavlja putnički saobraćaj

© AP Photo / Darko VojinovicEr Srbija
Er Srbija - Sputnik Srbija
Pratite nas
"Er Srbija" je obnovila komercijalni putnički saobraćaj. Prvi avion je odleteo za Cirih a danas će za taj grad biti ukupno tri leta, kao i dva za Frankfurt.

Reporter RTS-a sa aerodroma javlja da su putnici uglavnom strani državljani i naši državljani koji žive u inostranstvu.

Gde će se sve leteti

Srpski avioprevoznik će u nedelju leteti i za London i Beč.

Er Srbija je najavila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova do Londona (Hitrou), Frankfurta, Ciriha i Beča.

U "Er Srbiji" kažu da su već u prodaji karte za još dve destinacije, Pariz i Amsterdam za letove od 31. maja, gde je do 14. juna predviđen jedan let nedeljno.

Pored toga, "Er Srbija" će obnoviti komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova srpske nacionalne aviokompanije biti povećan na dva nedeljno.

Nacionalna aviokompanija počeće u poslednjoj nedelji maja postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu.

Planira da obavi prvi let od Beograda do Ljubljane 29. maja, kao prva aviokompanija koja se vraća na taj aerodrom, a da zatim tokom prve dve nedelje juna, pored Ljubljane, ponovo uspostavi saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja.

Srpski avioprevoznik će obnavljati redovan putnički saobraćaj u skladu sa odlukama regulatornih organa drugih država.

"Er Srbija" je najavila da će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala