Objavljen snimak poletanja aviona ka Rusiji sa američkim respiratorima /video/

© Foto : Javno vlasništvoTransportni avion C-17
Transportni avion C-17 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američko ratno vazduhoplovstvo objavilo je video-snimak poletanja transportnog aviona C-17 koji treba da isporuči 50 respiratora Rusiji, u cilju pomoći protiv pandemije kovid 19.

Kako je planirano, avion će dostaviti prvu pošiljku aparata, koje su američke vlasti donirale Rusiji. Druga pošiljka od 150 aparata, prema očekivanjima, trebalo bi da bude isporučena 26. maja.

Prema rečima pilota aviona C-17, potpukovnika Suzan Gordon, logistika ovih letova je određenoj meri bila komplčikovana. Od trenutka kad su obavešteni o svemu, nije bilo mnogo vremena za obezbeđivanje diplomatskih dozvola i viza za posadu i avion.

Kako je još izjavila, ova misija će potrajati nekoliko dana, jer će avion isporučiti i drugu robu. Pored toga, članove posade nakon povratka u Ameriku čeka dvonedeljni karantin.

„Divno je što možemo reći da smo pomogli ruskim građanima da dobiju važne stvari”, istakla je Gordonova.

Podsetimo, ranije su američki mediji preneli da će SAD donirati Rusiji 200 respiratora, koji se proizvode u Kaliforniji. Ističe se da će američka vlada snositi troškove proizvodnje i isporuke respiratora u Rusiju, što će ih koštati oko 4,7 miliona dolara.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države ostaju lider po broju obolelih od kovid 19 i broju smrtnih slučajeva, dok je Rusija na drugom mestu. Ranije je Rusija pomogla Americi i poslala potrebne respiratore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala