Novo oružje na tržištu: Rusija prodaje radarsku stanicu za otkrivanje hiperzvučnih ciljeva

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuska vojna kompanija "Rosoboroneksport"
Ruska vojna kompanija Rosoboroneksport - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveći ruski specijalni izvoznik naoružanja „Rosoboroneksport” (ulazi u sastav „Rosteha”) ponudiće međunarodnom tržištu novu radiolokacionu stanicu koja može da otkrije hiperzvučne ciljeve koji lete brzinom do 8.000 kilometara na čas na udaljenosti do 450 kilometara i dostižu 200 kilometara u visinu, saopšteno je iz pres-službe ove kompanije.
„Svetskom tržištu je ponuđena najnovija radarska stanica koja efikasno otkriva širok spektar savremenih i perspektivnih vazdušnih objekata, uključujući hiperzvučne ciljeve. Prilikom stvaranja izvozne varijante radarske stanice, uzet je u obzir rastući značaj sredstava protivvazduhoplovne odbrane u bezbednosti država, kao i potrebe inostranih kupaca u povećanju izviđačkih mogućnosti delova i jedinica PVO“, objasnio je generalni direktor „Rosoboroneksporta“ Aleksandar Mihejev, a prenosi pres-služba.

On je još naglasio da je uveren da će u današnjim uslovima i pri očiglednim perspektivama hiperzvučne tehnologije radarska stanica 59H6-TE zauzeti lidersku poziciju u okviru svog tržišnog segmenta i da će biti od izuzetne važnosti za zemlje koje svoj PVO sistem zasnivaju na globalnim tendencijama razvoja sredstava vazdušnog napada.

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaRadarska stanica
Novo oružje na tržištu: Rusija prodaje radarsku stanicu za otkrivanje hiperzvučnih ciljeva - Sputnik Srbija
Radarska stanica

„Računamo da će nova radarska stanica biti veoma tražena od strane zemalja azijsko-pacifičkog regiona, Bliskog istoka i severne Afrike“, dodao je Mihejev.

Sve prednosti nove radarske stanice

Kako se navodi, mobilna trokoordinantna radarska stanica 59H6-TE napravljena je na bazi modernih domaćih komponenti s digitalnom obradom i formiranjem signala. Ona poseduje visok potencijal i povećani stepen zaštite od ometanja signala. Pored hiperzvučnih ciljeva, ona takođe efikasno detektuje aerodinamičke i balističke objekte. U sastavu radarske stanice je i oprema za prepoznavanje otkrivenih vazdušnih objekata u međunarodnim sistemima za radarsko prepoznavanje Mk-HA i ATS RBS.

Nova radarska stanica takođe omogućava merenje dometa, azimuta i visine vazdušnog objekta. Sposobna je da otkriva ciljeve koji lete brzinom do 8.000 kilometara na čas na udaljenosti do 450 kilometara i visini do 200 kilometara, a nakon otkrivanja razmenjuje radarske informacije sa sistemima automatizovanih sredstava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala