Kriza u Crnoj Gori — 14 godina kasnije

Pratite nas
U kakvim političkim i društvenim okolnostima Crna Gora obeležava Dan nezavisnosti, da li će uskoro biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, koliko će korona uticati na stvaranje novih geopolitičkih odnosa pitamo u današnjoj emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ kolumnistkinju „Nedeljnika“ Ljiljanu Smajlović.
Od četvrtka do četvrtka Ljiljana Smajlović

Pre 14 godina Crna Gora je proglasila nezavisnost uz reči da se ništa bitno neće promeniti u odnosima sa Srbijom, a njen predsednik sebe predstavlja kao oličenje politike koja je tu zemlju okrenula evroatlantskim vrednostima — Ljiljanu Smajlović pitamo da li je zapravo tako? Koji su manevarski potezi Srbije da pomogne sunarodnicima u Crnoj Gori? Kako treba tumačiti reči Tanje Fajon i ostalih zapadnih komesara da u Crnoj Gori treba da se poštuju ljudska prava i zašto je to za njih sada „osetljivo i emotivno“ pitanje? Da li možemo uskoro da očekujemo nastavak dijaloga Beograda i Prištine ili su to samo puste želje Miroslava Lajčaka? Hoće li Balkan da postane poprište Amerike sa jedne i Kine sa druge strane?

Emisiju slušajte večeras na radiju Studio B u 21 sat i gledajte na jutjub kanalu Sputnjik Srbija. Uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala