„Forbs” objavio listu najbogatijih ruskih naslednika: Najbogatijem pripada 18 milijardi dolara

CC0 / / Dolari
Dolari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Časopis „Forbs” već peti put objavljuje rang-listu najbogatijih ruskih naslednika, a i ove godine se na prvom mestu našao Jusuf, jedini sin predsednika ruke naftne kompanije „Lukoil” Vagita Alekperova, koji može da računa na 18 milijardi dolara.

Prema „Forbsovoj“ listi, na drugom mestu nalaze se kćerka i sin suvlasnika „Novateka“ Leonida Miheljsona (po 10,1 milijarda dolara svakom), dok je na trećem mestu sin glavnog akcionara „UGMK“ (Uralske rudarsko-metalurške kompanije) Iskandera Mahmudova (devet milijardi).

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaVagit Alekperov
„Forbs” objavio listu najbogatijih ruskih naslednika: Najbogatijem pripada 18 milijardi dolara - Sputnik Srbija
Vagit Alekperov

Pošto je jedan od učesnika ove rejting-liste, suvlasnik „LeterOne“ i „Alfa grupe“ Mihail Fridman 2019. godine dobio kćerku, pa sada ima petoro dece, pripalo im je i niže mesto na listi. Prošle godine je svako od njegove dece teoretski moglo da računa na po 3,8 milijardi dolara (12. mesto), dok ove godine svakom od njih pripada po 2,8 milijardi (16. mesto).

U odnosu na prošlu godinu, na listi se pojavilo i pet novih učesnika iz dve porodice — sin i dve kćerke senatora Dagestana Sulejmana Kerimova, kao i sin i kćerka većinskog vlasnika „Fosagra“ Andreja Gurjeva.

Njima su prepustili pozicije deca direktora „Alfa banke“ Petra Avena, kojih je ove godine više nego prethodne.

Forbs - Sputnik Srbija
Još jedan Rus na „Forbsovoj“ listi milijardera

Prilikom pripreme liste, časopis pregleda novčano stanje milijardera i deli ga na svu priznatu decu. Na trenutnom spisku predstavljeno je 20 porodica, gde ove godine svakom detetu pripada najmanje 2,25 milijardi dolara, a ukupan broj dece u tim porodicama je 51.

Prema procenama „Forbsa“, 16. aprila ove godine u Rusiji je evidentirano 103 milijardera, a njihovo ukupno bogatstvo procenjeno je na 439 milijardi dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala