Bugarska opozicija: Bugarska je nemoćna pred rizikom od siromaštva

© Depositphotos.com / RuletkkaEvro u boji bugarske zastave
Evro u boji bugarske zastave - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izveštaj Evropske unije o Bugarskoj, u kome autori procenjuju da bi u Bugarskoj moglo zavladati siromaštvo, u stvarnosti je i više nego objektivan, iako su vlada i provladini mediji pokušali da izveštaj predstave kao uspeh, rekao je zamenik predsednika Bugarske socijalističke stranke Krum Zarkov.

U izveštaju EU o Bugarskoj autori su skrenuli pažnju na nedovoljnu borbu protiv korupcije u zemlji i prognozirali su da bi moglo da zavlada siromaštvo među stanovništvom.

Prema rečima Zarkova, takve prognoze označavaju da je Bugarska nemoćna pred rizikom od siromaštva među stanovništvom.

„Stalno govorite o ljudima koji često traže 10-20-30 leva (10 leva – oko 600 dinara) kako bi sastavili kraj s krajem i platili račune. Ako govorimo jezikom koji će svi razumeti, Bugarska je zemlja sa mnogo siromašnih i malo bogatih. Aktuelna politika pravi bogate bogatijim, a siromašni ostaju siromašni. Nemoguće je uticati na prelazak iz jednog stanja u drugo pomoću državne politike, koju su u EU ocenili kao jednu od najslabijih u Uniji“, istakao je on na zasedanju parlamenta.

Ranije je ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva izjavila da najnoviji izveštaj EU nije nikakva novost i da se ne odnosi na Mehanizam za saradnju i proveru, koji je uveden u Bugarskoj i Rumuniji i koji je usmeren na kontrolu korupcije.

U jesen 2019. godine tadašnji šef Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da je Bugarska ispunila svoje obaveze u okviru tog mehanizma.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala