Šojgu otkrio šta je najveća pretnja za vojnu bezbednost Rusije

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Strateška uprava Zapada predstavlja najveću pretnju za vojnu bezbednost Rusije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je istakao da je u cilju neutralizacije pretnji u Zapadnom vojnom okrugu 2020. godine planirano 28 događaja usmerenih na poboljšanje trupa, što je usklađeno s nabavkom savremenog naoružanja.

„Do kraja godine Zapadni vojni okrug dobiće oko 2.000 jedinica nove i modernizovane tehnike, čiji će udeo u naoružanju na kraju činiti preko 65 odsto“, dodao je ministar.

Prema rečima Šojgua, Zapadni vojni okrug priprema se za odbrambene vojne vežbe Baltičke flote i šeste armije.

Vojne vežbe ruskih artiljeraca - Sputnik Srbija
Snažna paljba „Msta-S“: Ruska artiljerija raznela uslovnog protivnika /video/

„Glavni napori komande okruga trenutno su usmereni na pripremu komandno-štabne vežbe sa Baltičkom flotom i šestom armijom. Vojna vežba je isključivo odbrambenog karaktera“, istakao je ministar.

On je dodao da su vojnici Zapadnog vojnog okruga od početka godine održali više od 320 operativnih i borbenih obuka, uključujući i više od 30 vojnih vežbi.

Šojgu je najavio i glavnu vojnu pomorsku paradu koja će se održati 26. jula u Sankt Peterburgu u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

„U paradi će učestvovati 46 vojnih brodova i podmornica svih flota, uključujući i najsavremenija plovila koja su trenutno u sastavu naoružanja. Među njima su prva fregata iz serijske proizvodnje 'Admiral Kasatonov', veliki desantni brod 'Petar Morgunov', podmornica 'Petropavlovsk-Kamčatski' i drugi“, rekao je Šojgu.

Osim u Sankt Peterburgu, parada će se održati i u Severomorsku, Vladivostoku, Sevastopolju i Baltijsku, kao i u luci Tartus ( Sirija).

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala